:: Prima pagina :: Harta site :: Forum ::

Primaria Aiud va face un sondaj de opinie prin telefon

Aici poti sa iti exprimi parerea despre activitatea administratiei publice, sa adresezi intrebari primarului ....

Moderator: Relatii Publice

Primaria Aiud va face un sondaj de opinie prin telefon

Mesajde ada » Lun Noi 08, 2004 4:44 pm

Parerea cetatenilor fata de activitatea admnistratiei publice locale are o importanta deosebita pentru conducerea Primariei municipiului Aiud. In acest sens, prin intermediul Compartimentului Relaţii Publice, in zilele urmatoare se va efectua un sondaj de opinie prin telefon pe un esantion de 50 de persoane, ales in mod aleator, din cartea de telefon.
Considerăm că rezultatele acestei acţiuni de investigare a opiniei publice sunt necesare in scopul verificarii opiniei publice vis-a-vis de administratia publica locala a municipiului Aiud.
Ultima oară modificat de ada pe Vin Ian 14, 2005 11:18 am, modificat 1 dată în total.
Ada Rus
sef Birou Comunicare si Relatii Publice
Primaria municipiului Aiud
ada

Rezultatul sondajului de opinie

Mesajde ada » Joi Dec 02, 2004 11:57 am

ÃŽn paralel cu sondajul de opinie prin telefon pe care l-am efectuat, am organizat o acţiune de investigare a opiniei publice pe site-ul nostru, tocmai pentru ca rezultatele să fie cât mai relevante. Sondajul de opinie a fost efectuat pe un eşantion de 100 de persoane, alese aleator din cartea de telefon. Sondajul afişat pe site-ul nostru a corespuns cu investigarea telefonică.
Astfel, în opinia a 43,2% dintre subiecţii chestionaţi, primarul ar trebui să acorde audienţe săptămânale, dar să rezolve problemele oraşului, în timp ce numai 5,2% cred că primarul ar trebui să vorbească zilnic cu oamenii.
Am decis prezentarea rezultatelor acestor două variante de răspuns, în condiţile în care le sunt cele mai relevante, prezentând doi poli opuşi ai atitudinilor colective faţă de primar. Cei care consideră că primarul trebuie să acorde audienţe săptămânale şi să rezolve problemele oraşului, fac parte din categoria de populaţie care înţelege ideea de administraţie publică, rolul şi atribuţiile primarului. Cealaltă categorie reprezintă segmentul de populaţie, care vede în persoana primarului mai degrabă un psiholog decât edilul-şef, responsabil de administrarea eficientă a Aiudului.
Problema cea mai importantă a oraşului, enunţată de aiudenii chestionaţi este starea drumurilor, în proporţie de 47%, urmată imediat de curăţenie, variantă optată de 35 % din subiecţi. Ţinem să precizăm faptul că sistemul de curăţare a domeniului public este în curs de optimizare, în condiţiile în care, până acum curăţenia se efectua în mod haotic. Primarul municipiului a dispus ca operaţiunea în discuţie să fie făcută în timpul nopţii, iar această modalitate s-a dovedit a fi eficientă. Din păcate, asociaţiile de proprietari nu au preluat încă acest model, ceea ce explică zonele necurăţate corespunzător. ÃŽn curând însă, această situaţie va fi şi ea remediată.
ÃŽn privinţa administraţiei publice locale, 41% dintre subiecţi s-au declarat mulţumiţi de activitatea Primăriei. ÃŽn viitorul apropiat, vor fi aplicate câteva proiecte majore ce vor schimba faţa Aiudului nostru.
Sondajele de opinie vor continua pe teme diverse. Orice opinii, sugestii, nemulţumiri ori reclamaţii aţi avea la adresa noastră, a activităţii primarului şi funcţionarilor, vă rugăm să ni le aduceţi la cunoştinţă. Administraţia Josan înseamnă de fapt dialogul permanent cu oamenii, pe lângă soluţionarea problemelor municipiului. Vă mulţumim.
Ada Rus
ada

Mesajde SF » Vin Dec 03, 2004 6:59 pm

Ar fi totusi o chestie interesanta ca dl primar & o parte din consiliu sa se plimbe pe jos prin Aiud uneori prin zonele importante sa vada toti cetatenii ca sunt interesati personal de problemele, existente sau rezolvate, ale orasului si chiar sa adreseze intrebari, plangeri, cereri, etc

asta in cazul in care nu sunt ocupati cu rezolvarea problemelor reale ale orasului, desigur
SF

Mesajde ada » Lun Dec 06, 2004 12:16 pm

Domnul primar, acordă audienţe săptămânale şi îi primeşte pe oameni de câte ori vin, chiar dacă nu sunt programaţi. De pildă, a fost o zi în care a vorbit cu 100 de oameni. De asemenea, în fiecare joi, domnul primar este prezent în piaţă alături de o parte din consilierii locali ai PNL, care îl însoţesc de câte ori pot, fiindcă au şi domniile lor locuri de muncă.
Despre Consiliul Local în general nu pot să spun nimic fiindcă domnii consilieri sunt independenţi în a-şi gestiona relaţiile cu oamenii.
Domnul primar este prezent şi pe forum şi va răspunde direct persoanelor care îl solicită de câte ori va putea. ÃŽn rest, suntem noi aici, vom prelua orice probleme ori plângeri şi i le vom transmite cu siguranţă.
Ada Rus
ada

Mesajde aura craiova » Joi Dec 20, 2007 10:04 pm

Sunt din Craiova si am ajuns intamplator pe acest forum.Din curiozitate, am citit primele intebari si raspunsuri, apoi altele si altele si am constatat ca problemele cetatenilor chiar sunt luate in seama de edilul orasului si echipa sa.
Transmit FELICITARI primarului din Aiud pentru infiintarea acestui forum, dar in special pentru ca gaseste si timpul necesar de a raspunde intrebarilor primite. Il felicit si pentru echipa cu care lucreaza si care chiar se preocupa pentru ca cetatenii din orasul dvs. sa afle ceea ce ii intereseaza si sa rezolve cat mai multe solicitari.
Felicitari inca o data si SARBATORI FERICITE tuturor!
aura craiova

Mesajde horea » Vin Dec 28, 2007 1:36 pm

Va multumim mult! Va doresc un An Nou minunat! La Multi Ani!
Mihai Horatiu Josan
Primarul municipiului Aiud
horea

Înapoi la Activitatea administratiei publice locale