Una dintre cele mai acute probleme ale municipiului Aiud este curăţenia. Primăria municipiului Aiud, prin serviciile responsabile cu efectuarea curăţeniei, sunt asemenea meşterului Manole, în condiţiile în care a curăţa domeniul public al Aiudului a devenit o acţiune sisifică, fără nici un rezultat. Maldăre întregi de gunoaie împânzesc oraşul, iar nemulţumirea tuturor aiudenilor faţă de aspectul său estetic se amplifică de la o zi la alta.
Astfel, primarul municipiului Aiud a dat de azi startul campaniei de primăvară “Pentru un Aiud curat” prin care se doreşte nu numai eliminarea mizeriei stradale ci şi implicarea cetăţenilor municipiului Aiud în planul primarului de a schimba în bine aspectul său general.
În acest sens, de azi, am lansat pe pagina de Internet a Primăriei municipiului Aiud, www.aiud.ro, un sondaj de opinie, care, începând de luni va fi distribuit şi în oraş. Prin intermediul acestui sondaj, dorim în primul rând să ne edificăm asupra gradului de implicare al cetăţenilor în privinţa curăţeniei, dar şi asupra importanţei pe care o acordă aspectului locului în care trăiesc.
A doua etapă a campaniei iniţiate de primarul Mihai Horaţiu Josan este o dezbatere publică asupra curăţeniei, iar înainte de Sfintele Sărbători de Paşti, mai ales că în 22 aprilie, aiudenii sărbătoresc Ziua Pământului, primul gospodar al municipiului Aiud va ieşi în oraş, alături de viceprimarul Krisztian Kovats şi funcţionari publici, unde va începe pregătirile de Sărbători.
“Toate metodele pe care le-am avut la dispoziţie pentru a elimina mizeria din Aiud au eşuat. Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local îşi face din plin datoria, însă, din nefericire, nu întotdeauna se bucură de sprijinul Asociaţiilor de Proprietari. Municipiul nostru arată, în plină primăvară, ca după război. Mizeria care copleşeşte oraşul nu ne face cinste. Eu cred în calitatea de oameni gospodari pe care o au aiudenii. De aceea, am hotărât că în Aiud, noi personal, trebuie să facem curăţenie generală. Aşa că, îi invit pe aiudeni să vină împreună cu mine, în stradă, în părculeţe, în spaţiile verzi, pe trotuare, în faţa porţilor şi a blocurilor, să primenim împreună Aiudul, mai ales că se apropie sărbătorile. Eu, în calitate de primar şi cetăţean al Aiudului vă anunţ că sunt primul care voi face curăţenie în Aiud. Sper ca şi aiudenii, la fel ca întotdeauna dealtfel, să vină împreună cu noi, participanţi la această acţiune.”